čtvrtek 24. února 2011

Čím můžete dovybavit dětské kolo 3.část

Osvětlení

Pokud budete se svými dětmi jezdit na kole i po setmění nesmíte zapomenout dětské kolo vybavit i vhodným osvětlením. Můžete zvolit variantu předních i zadních blikaček, případně přední vícediodové světlo. Všechny tyto varianty šetří baterie a v případě předního vícediodového světla získáte lepší osvětlení vozovky.

Reflexní prvky

Pro lepší viditelnost v silničním provozu je dobré opatřit vašim dětem různé reflexní prvky. Především je to reflexní vesta, kterou čím dál tím častěji využávají i dospělí při jízdě na kole v běžném provozu. Vesta je pověšinou univerzální s uchycením na suché zipy, takže má delší životnost a s vaším potomkem poroste. Na dětské kolo můžete také nalepit reflexní samolepky, případně na ně připevnit reflexní pásky. Vhodné je také použití reflexního praporku, který se připevňuje ke středu zadního kola a zajišťuje tak viditelnost malého dětského kola i do výšky.

1 komentář:

  1. Když se nám narodil první syn, nevěděli jsme, které kolo pro něj vybrat. Manžel jezdí celou dobu na horském kole, používá doplňky Nexelo a náš známý vlastní e-shop cyklosvec.cz. Měli jsme tedy kliku, že v blízkém okolí máme odborníka na dětská kola. Společně jsme vybrali a dostali se pod 8 tisícikorun.

    OdpovědětVymazat